Tommy Lindgren

Tommy Lindgren eli Father Metro on helsinkiläinen räppäri ja laulaja, joka tunnetaan parhaiten Don Johnson Big Bandin solistina. Nopeasta riimittelystään ja poikkeuksellisesta live-energiastaan tunnettu Lindgren on kuulunut suomalaisen hip hopin kärkikaartiin käytännössä koko 2000-luvun ajan. Mies on myös yhteiskunnallisesti aktiivinen vaikuttaja ja toimittaja, joka työskenteli pitkään Amnesty Internationalin tiedottajana. Viime vuosina hänet on tunnettu myös työstään urheilutoimittajana.

Don Johnson Big Bandin kanssa Lindgren on julkaissut viisi albumia, myynyt kultaa ja platinaa sekä voittanut kolme Emma-palkintoa. Yhtye on kiertänyt vuodesta 2000 ympäri Suomea ja maailmaa: Helsingistä Ouluun, Berliinistä Pekingiin. Se on lämmitellyt Suomessa mm. Kanye Westiä, James Brownia, George Clintonia ja Jamiroquaita.

Vuonna 2016 Lindgren julkaisi suomenkielisen soololevynsä Sininen kaupunki, joka paljastaa vauhdikkaasta räppäristä kokonaan uuden puolen. Melankolista hiphopia, triphopia, jazzia ja jopa indierockia yhdistelevä albumi kertoo intiimejä, hajamielisiä tarinoita tästä ajasta. Ihmisten välisistä suhteista, yksinäisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Rimpuilusta ajassa jossa kaikki pitää mitata, maailmassa joka tuntuu ajautuvan kohti vääjäämätöntä tuhoa.

Valokuvat

  • Tommy Lindgren, photo Kaapo Kamu
  • Tommy Lindgren, photo Kaapo Kamu
  • Tommy Lindgren, photo Kaapo Kamu
”Sininen kaupunki kuulostaakin levyltä, jolla Lindgren vihdoin sanoo ääneen kaiken sen, mitä ei muissa yhtyeissään ole pystynyt sanomaan tai halunnut sanoa.”Mikko Aaltonen, Me Naiset

Artistilinkit: