Ricky-Tick Big Band

Menestyksekkään helsinkiläisen jazzlevymerkin Ricky-Tick Recordsin nimeä kantava huikea Ricky-Tick Big Band on säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa. Vuonna 2010 perustettu yhtye koostuu Pöyhösen tarkkaan valitsemista sukupolvensa väkevimmistä jazzmuusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Yhtyeen debyyttilevy ”Ricky-Tick Big Band” julkaistiin vuonna 2010.

Yhtye esiintyi yhdessä Julkinen Sana -nimisen kotimaisen hip hopin pioneerikolmikon, Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin kanssa vuosina 2013-2019 yhdistäen jazzia ja hiphopia ennennäkemättömällä tavalla. Kokoonpano esiintyi uransa aikana yli 80 kertaa rockfestivaalien päälavoilla, klubeilla ja konserttisaleissa, ja julkaisi tänä aikana 3 albumia. Ricky-Tick Big Bandin ja Julkisen Sanan yhteistyö päättyi vuoden 2019 joulukuussa kolmeen peräkkäiseen loppuunmyytyyn keikkaan Helsingin legendaarisella Tavastia-klubilla, mikä on harvinaista mille tahansa genrelle – saati sitten bigband-räpille.

Ricky-Tick Big Band suuntaa katseensa tulevaisuuteen ja työstää parhaillaan seuraavaa instrumentaalilevyään.

Valokuvat

”Melkein levyn alusta asti oli selvää, että vanhan koulukunnan svengaavaa bigband-jazzia ja nokkelaa oldschool-rappia saumattomasti yhdistellyt Burnaa (2013) oli odottamaton täysosuma, jollaisia ei osu kohdalle joka vuosi.”Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

Artistilinkit: