Linda Fredriksson

Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hänen rikas, omalaatuinen ja genrerajoja kaihtamaton lähestymisensä musiikkiin on tehnyt Fredrikssonista myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen.

Muuntautumiskykyisenä muusikkona ja improvisoijana tunnettu Fredriksson soittaa useissa eturivin yhtyeissä kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia mm. teatteriin, elokuviin, esitystaideteoksiin ja esiintynyt laajalla skaalalla: Timo Lassy, Raoul Björkenheim, Ultra Bra, Pyhimys, Jimi Tenor, The Valkyrians, The Northern Governors, Niillas Holmberg ja European Jazz Orchestra ovat vasta pintaraapaisu hänen yhteistyökumppaneistaan vuosien varrelta.

Opintonsa hän aloitti alttosaksofonin parissa 9-vuotiaana Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa. Sittemmin Fredriksson on opiskellut jazzsaksofonia pääaineenaan Conservatorium van Amsterdamissa ja valmistunut Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014. Fredrikssonin instrumentteja ovat altto- ja baritonisaksofonin lisäksi huilu ja bassoklarinetti.

Hänen saamiin tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto vuoden merkittävästä taiteellisesta läpimurrosta vuonna 2013, arvostetun DownBeat -lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset neljänä peräkkäisenä vuonna 2016-2019, Pori Jazzin Ted Curson -palkinto vuonna 2019 ja Freelancemuusikoiden stipendi merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla vuonna 2019.

Linda Fredriksson julkaisee soolouransa ensimmäisen albumin ”Juniper” 29. lokakuuta 2021. Musiikki on kypsynyt hitaasti ja viipyilevästi kitaran kanssa laulaen. Siinä yhdistyvät vähäeleinen singer-songwriter -estetiikka, jazz ja improvisoitu musiikki.

Valokuvat

”Fredriksson’s saxophone solos are never mere displays of technical virtuosity – her phrasing on ballads is considered and emotionally resonant while on more uptempo pieces, she goes for the gut. She gets more out of slight variations on a melody than many players could out of ten minutes of screaming or 50 lighting fast scales.”Phil Freeman, The New York City Jazz Record, 2019

Artistilinkit