Lauri Porra

Lauri Porra on suomalainen säveltäjä, muusikko ja yksi sukupolvensa arvostetuimmista bassokitaristeista. Hän on ammattimuusikko jo neljännessä polvessa ja ikonisen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika. Porran sävellyksiä ovat esittäneet muun muassa New Bedford Symphony Orchestra, Trondheimin sinfoniaorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sinfonia Lahti.

Soolourallaan Porra on julkaissut viisi albumia, joista viimeisimmän Flyover Ensemble -yhtyeen kanssa: Dust-levy (2019) yhdistää musiikkityylejä rockista ja jazzista klassiseen, elektroniseen ja elokuvamusiikkiin. Orkesteri-, elokuva- ja muun media-alan musiikin säveltämisen lisäksi Porra toimii basistina suomalaisessa power metal -yhtye Stratovariuksessa.

Porra on kasvanut sekä klassisen että rockmusiikin parissa, ja hänet tunnetaankin laaja-alaisena musiikillisena moniosaajana. Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa opiskellut Porra aloitti musiikin opintonsa kuusivuotiaana. Basson lisäksi hän opiskellut selloa, pianoa, kontrabassoa ja trumpettia sekä harrastanut klassista laulua muun muassa Ylioppilaskunnan laulajissa.

Valokuvat

”There is an impressive, ambitious and distinctive voice at work here, and what an ear he has for colour! He is also a prodigious bassist.”Richard Hanlon, Musicweb International

Artistilinkit