Miksi keikkamyynnin koulutus on tärkeää muusikoille ja artisteille?

Menestyvään artistiuraan tarvitset mielenkiintoa ja tunteita herättävää musiikkia, joka saatetaan yleisön kuuluville. Reitti musiikista yleisöön ei kuitenkaan ole yksi pitkä hyppy, vaan niiden välille tarvitaan tiettyjä tärkeitä työkaluja, joita ilman on vaikea onnistua. Yksi näistä on tehokas ja toimiva keikkamyynti.

Saatat ajatella, että ennen pitkää jossain vaiheessa uraasi joku agentti alkaa hoitaa keikkamyyntiäsi, jotta voit itse keskittyä vain musiikkiin. Agentin saaminen on kuitenkin vaikeaa eikä heitä riitä kuin muutamalle prosentille kaikista muusikoista.

Muusikkona tai artistina olet musiikkisi paras asiantuntija

Musiikki on sinulle tärkein asia ja niin sen pitää ollakin. Jos kuitenkin haluat tuoda sitä treenikämpän uumenista aktiivisesti esiin yleisölle, sinun kannattaa opetella myymään keikkoja omatoimisesti ja skarpisti. Se saattaa tuntua aluksi hankalalta, mutta onneksi tuote on tutumpi kuin mikään muu asia. Kukaan ei varmasti pysty kertomaan musiikistasi paremmin kuin sinä itse ja siksi keikkamyynnin hoitaminen on usein palkitsevaa, kun vain kaikki tarvittavat työkalut ovat käytössä ja mintissä.

Omien keikkojen hinnoittelu tuntuu aluksi vaikealta

Opiskeluvaiheessa on tärkeää hankkia kokemusta keikkailemalla mahdollimman paljon. Keikkapalkkiot ovat silloin usein toissijainen asia, ja moni tekeekin keikkoja ilmaiseksi tai kaverihinnoilla. Keikkojen hankkimisen merkitys huomataan yleensä vasta valmistumisen jälkeen siinä vaiheessa, kun siirrytään työelämään ja hankitulla ammatilla olisi tarkoitus tulla toimeen. Silloin kun vuokra pitäisi maksaa. Silloin kun perustaa vaikkapa perhettä. Kuten muillakin aloilla, koulutus antaa tietyt peruseväät tulevaan ammattiin, mutta osa taidoista otetaan haltuun vasta työelämässä.

Tämän takia haluamme olla tukena sinulle, joka olet esiintynyt jo pitkään, ja sinulle, joka parhaillaan opiskelet, mutta haluat ottaa etumatkaa muihin tutustumalla keikkamyynnin saloihin jo opintojen aikana.

Anna meidän auttaa sinua.

Tutustu Keikkamyynnin verkkokoulutukseen.