Felix Zenger

Felix Zenger on noussut kotimaisen musiikkimaailman huipulle vauhdilla, mutta ennen muuta hän on tunnettu eräänä maailman tämän hetken seuratuimmista beatboxaajista. Hän on laajentanut ilmaisuaan kauas beatboxin konventioista ja esiintynyt jopa kymmenientuhansien kuulijoiden yleisöille Pharrell Williamsin kaltaisten maailmantähtien kanssa. Viime vuosina Zenger on keikkaillut mm. Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa, Meksikossa, El Salvadorissa, Venäjällä, Singaporessa ja Kanadassa, sekä Euroopassa ja Pohjoismaissa.

Debyyttilevy Won’t Say a Thing osoitti, että häneltä löytyy teknisen taituruuden lisäksi myös syvällisempää musiikillista kokonaisnäkemystä. Monipuoliset vierailijat Tuomosta Kid Koalan kautta Kari Tapioon toivat albumille oman mausteensa, mutta kaiken keskiössä on Zengerin alati musiikkia palveleva virtuositeetti. Paljon Felix Zengerin vetovoimasta kertoo sekin, että mies on noussut YouTuben seuratuimmaksi suomalaiseksi sooloartistiksi. Hänen katsotuin videonsa on kerännyt tähän mennessä huikeat yli 39 miljoonaa katselukertaa. Kuva, tai tässä tapauksessa liikkuva kuva, kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Tähän mennessä Zengerin rinnalla on nähty lukuisia kotimaisen musiikin raskassarjalaisia kuten Asa, Don Johnson Big Band, Tuomo, Paleface ja Rajaton. Lisäksi Zenger oli mukana jazzin rajoja uudelleen kartoittaneessa Iiro Rantala New Triossa, jossa pianisti Rantalan sekä Zengerin lisäksi soitti kitaristi Marzi Nyman.

Viime vuosina Zenger on tehnyt myös uusia aluevaltauksia esiintymällä mm. klassisten orkestereiden solistina. Syksyllä 2017 hän sävelsi beatboxaajalle ja orkesterille konserton, joka sai kantaesityksensä Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Valokuvat

  • Felix Zenger, photo Heidi Strengell
  • Felix Zenger, photo Anton Sucksdorff
  • Felix Zenger , photo Anton Sucksdorff
  • Felix Zenger, photo Matti Sipiläinen
”I’m sorry, but you’re one of the best that ever did it.”Pharrell Williams

Artistilinkit