Panu Savolainen

Vibrafonisti Panu Savolainen on noussut nopeasti kotimaisen jazzmusiikin kirkkaimpaan tähtikaartiin. Viime vuosina hän on saavuttanut jazzyleisön huomion laajalti mm. Herd-jazztriollaan, joka voitti pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa kesällä 2011.

Tämän jälkeen Savolainen osui kultasuoneen suomalaisia jazziskelmiä esittäneellä Jazzbasilli-projektillaan Herdin ja laulaja Aili Ikosen kanssa, sekä Toivo Kärki -projektillaan esiintymällä kotimaisten sinfoniaorkestereiden solistina trionsa kanssa.

Savolainen valittiin vuonna 2010 Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi ja vuonna 2014 Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi pianisti Iiro Rantalan jälkeen.

Oman värinsä Savolaisen soittoon tuo myös hänen taustansa klassisen musiikin lyömäsoittajana. Eräs syy Savolaisen nopeaan nousuun suomijazzin huipulle on hänen kykynsä tuoda oma henkilökohtainen soittotyylinsä ja laaja musiikillinen skaalansa kuhunkin vaihtelevista soittotilanteistaan. Hänen soitossaan kuuluvatkin rinta rinnan konstailematon svengi ja tekninen hienostuneisuus, aina musiikin ehdoilla toteutettuna.

Valokuvat

  • Panu Savolainen, photo Ville Paul Paasimaa
  • Panu Savolainen, photo Otto Virtanen
  • Panu Savolainen, photo Otto Virtanen
  • Herd, photo Otto Virtanen
”Panu Savolainen ja Herd olivat neljä vuotta sitten Young Nordic Jazz Comets -kilpailun kiinnostavin yhtye ja nyt kaikki, mitä he tekevät, on aivan huippua.”Jukka Hauru, Helsingin Sanomat

Artistilinkit: