Frigg

Raitala Music tekee maamme kansainvälisesti tunnetuimman uuden kansanmusiikin superyhtyeen Friggin kanssa kaksi konserttiprojektia tulevina vuosina.

Ensimmäinen on marraskuussa 2018 alkava joulukiertue, jonka yhteydessä julkaistaan yhtyeen yhdeksäs albumi. Yhteensä 9 paikkakuntaa käsittävän kiertueen laulusolisteina loistavat Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen folk-kokoonpano esiintyy joulukiertueella tässä laajuudessa.

Sen jälkeen Friggiä kuullaan Suomen johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina kokopitkässä konsertissa, jossa se esittää omaa musiikkiaan. Produktio saa maailman kantaesityksensä syksyllä 2019.

Jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Frigg on kerännyt vuosien saatossa vertaistaan hakevan ansioluettelon, ja noussut maamme kansainvälisesti tunnetuimmaksi uuden kansanmusiikin superyhtyeeksi.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan kiertueiden lisäksi myös seitsemän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Mittavaan kiertuekarttaan ovat kuuluneet monet tunnetut festivaalit kuten Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival. Lisäksi Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -TV-ohjelmassa.

Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin.

Valokuvat

  • Frigg. photo Antti Vuorenmaa
  • Frigg, photo Antti Vuorenmaa
  • Frigg, photo Antti Vuorenmaa
”Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä…”Andrew Cronshaw, multi-instrumentalisti, tuottaja ja journalisti, fRoots-lehti

Artistilinkit