Frigg

Jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Frigg on kerännyt vuosien saatossa vertaistaan hakevan ansioluettelon, ja noussut maamme kansainvälisesti tunnetuimpien uuden kansanmusiikin yhtyeiden joukkoon.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan kiertueiden lisäksi myös seitsemän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Mittavaan kiertuekarttaan ovat kuuluneet monet tunnetut festivaalit kuten Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival. Lisäksi Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -TV-ohjelmassa.

Vuoden 2018 lopulla Frigg konsertoi 10 paikkakunnan joulukiertueella, jonka yhteydessä julkaistiin yhtyeen yhdeksäs albumi ”Joululaulut”. Menestyksekkään kiertueen laulusolisteina toimivat Johanna Försti ja Timo Rautiainen.

Tulevina vuosina Friggiä kuullaan Suomen johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina kokopitkässä konsertissa, jossa se esittää omaa musiikkiaan kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Produktio saa kantaesityksensä syksyllä 2019.

Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin.

Valokuvat

  • Frigg. photo Antti Vuorenmaa
  • Frigg, photo Antti Vuorenmaa
  • Frigg, photo Antti Vuorenmaa
”Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä…”Andrew Cronshaw, multi-instrumentalisti, tuottaja ja journalisti, fRoots-lehti

Artistilinkit